Untitled Document Bilimsel Hazırlık
Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans Programına "Gıda Mühendisiliği" lisans mezunlarının yanı sıra bazı diğer lisans mezunları da kabul edilmektedir. Ancak 2002-2003 Döneminden itibaren Gıda Mühendisliği formasyonu olmayan yüksek lisans öğrencilerine "Hazırlık Programı" uygulanmaktadır.
Yüksek Lisans Öğrencileri İçin Bilimsel Hazırlık Programı
Öğrencilerin ders seçimlerinde kılavuz olarak; aşağıdaki esaslara göre meslek formasyonları temel alınarak belirlenmiş olan derslerin içinden seçim yapılacaktır. Derslerin seçimi öğrencinin danışmanı ile birlikte yapıldıktan sonra Program Yürütme Kurulu tarafından onaylanarak Fen Bilimleri Enstitüsüne gönderilecektir. Bu amaçla;
- Öğrencilerin Lisans derecelerine göre ekte verilen listeden derslerin seçimi Danışmanı tarafından yapılacak ve Program Yürütme Kurulu’na ilgili form kullanılarak sunulacaktır. Anabilim Dalı Başkanının da onaylaması ile bilimsel hazırlık programı Fen Bilimleri Enstitüsüne sunulacaktır.
- Meslek formasyonlarına göre her öğrencinin iki dönem boyunca alması gereken ders sayıları aşağıdaki gibidir.
PROGRAMLAR |
GRUP
|
DERS SAYISI
|
Bahçe Bitkileri – Ziraat Mühendisliği
|
A
|
9
|
Bitki Koruma – Ziraat Mühendisliği
|
A
|
9
|
Biyomühendislik
|
B
|
5
|
Biyoloji
|
C
|
9
|
Çevre Mühendisliği
|
C
|
9
|
Eczacılık
|
C
|
9
|
Kimyagerlik
|
A
|
9
|
Kimya Mühendisliği
|
D
|
7
|
Moleküler Biyoloji
|
C
|
9
|
Su Ürünleri Mühendisliği
|
A
|
9 |
Süt Teknolojisi – Ziraat Mühendisliği
|
E
| 6 |
Veterinerlik - Gıda Hijyeni
|
C
|
9
|
A GRUBU:
GID 211E
|
Mass and Energy Balances
|
GID 212
|
Termodinamik
|
GID 222
|
Mikrobiyoloji
|
GID 311
|
Gıda Mikrobiyolojisi I
|
GID 321
|
Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı
|
GID 331E
|
Food Eng. Unit Operations I
|
GID 341
|
Isı Aktarımı
|
GID 351
|
Kütle Aktarımı
|
GID 312
|
Gıda Mikrobiyolojisi II
|
GID 322
|
Gıda Müh. Temel İşlemler II
|
GID 332
|
Gıda Mühendisliği Laboratuvarı
|
GID 421E
|
Food Technology
|
GID 441
|
Proses Kontrol
|
GID 422
|
Gıda Kalite Kontrol
|
GID 432
|
Gıda Kalite Kontrol Laboratuvarı
|
|
MT Seçimli
|
B GRUBU:
GID 211E
|
Mass and Energy Balances
|
GID 221E
|
Food Chemistry I
|
GID 232
|
Gıda Kimyası II
|
GID 311 VEYA GID 312
|
Gıda Mikrobiyolojisi I VEYA Gıda Mikrobiyolojisi II
|
GID 322
|
Gıda Müh. Temel İşlemler II
|
GID 421E
|
Food Technology
|
GID 422
|
Gıda Kalite Kontrol
|
GID 432
|
Gıda Kalite Kontrol Laboratuvarı
|
|
MT Seçimli
|
C GRUBU:
GID 211E
|
Mass and Energy Balances
|
GID 221E
|
Food Chemistry I
|
GID 212
|
Termodinamik
|
GID 232
|
Gıda Kimyası II
|
GID 331E
|
Food Eng. Unit Operations I
|
GID 341
|
Isı Aktarımı
|
GID 351
|
Kütle Aktarımı
|
GID 322
|
Gıda Müh. Temel İşlemler II
|
GID 332
|
Gıda Mühendisliği Laboratuvarı
|
GID 421E
|
Food Technology
|
GID 441
|
Proses Kontrol
|
GID 422
|
Gıda Kalite Kontrol
|
GID 432
|
Gıda Kalite Kontrol Laboratuvarı
|
|
MT Seçimli
|
D GRUBU:
GID 221E
|
Food Chemistry I
|
GID 222
|
Mikrobiyoloji
|
GID 232
|
Gıda Kimyası II
|
GID 311
|
Gıda Mikrobiyolojisi I
|
GID 321
|
Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı
|
GID 312
|
Gıda Mikrobiyolojisi II
|
GID 421E
|
Food Technology
|
GID 422
|
Gıda Kalite Kontrol
|
GID 432
|
Gıda Kalite Kontrol Laboratuvarı
|
|
MT Seçimli
|
E GRUBU:
GID 211E
|
Mass and Energy Balances
|
GID 212
|
Termodinamik
|
GID 311 VEYA GID 312
|
Gıda Mikrobiyolojisi I VEYA Gıda Mikrobiyolojisi II
|
GID 331E
|
Food Eng. Unit Operations I
|
GID 341
|
Isı Aktarımı
|
GID 351
|
Kütle Aktarımı
|
GID 322
|
Gıda Müh. Temel İşlemler II
|
GID 332
|
Gıda Mühendisliği Laboratuvarı
|
GID 441
|
Proses Kontrol
|
|
MT Seçimli
|