Tez Başlığı | | Öğrenci | | Öğretim Üyesi | Yıl |
Kültür Mantarlarının (A. bisporus) Düşük Sıcaklıkta Kurutulması | | Ferda GÜRTAŞ | | Prof. Dr. Özgül EVRANUZ | 1994 |
Yeşil Bitkilerden Elde Olunacak Klorifilin Kompozisyon ve Stabilite Açısından Karakterizasyonu | | Beraat ÖZÇELİK | | Prof. Dr. Artemis KARAALİ | 1995 |
Tulum Peynirlerinde Patojen Bakteriler | | Asiye EFE | | Doç. Dr. Dilek HEPERKAN | 1995 |
Kırmızı Toz Biberlerde Aflatoksin Miktar Tayininde Kullanılabilecek Üç Farklı Analiz Metodunun Karşılaştırılması | | Ayşe ERKAHVECİ | | Prof. Dr. Artemis KARAALİ | 1996 |
Gluten İndeks ve Alveograf Parametrelerinin Türk Ekmek Tipi İçin Kullanımı | | Tanzer BÜYÜKCAN | | Doç. Dr. M. Hikmet BOYACIOĞLU | 1996 |
Mısır Şuruplarında Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonları ve Şuruplarda Raf Ömrü Tespiti | | Alin BOSTAN | |
Prof. Dr. Artemis KARAALİ | 1997 |
Ayçiçeği Yağı Kabuklarındaki Antosiyaninlerin Ekstraksiyonu ve Karakterizasyonu | | Aynur GÜNENÇ | |
Prof. Dr. Artemis KARAALİ | 1997 |
Bazı Küflerin Fındıkta Lipolitik Aktivitesinin İncelenmesi | | Leyla SARIYAR | | Prof. Dr. Dilek HEPERKAN | 1998 |
Fındığın Depolanması Sırasında Bazı Küfler Tarafından Oluşturulan Lipaz Etkisinin İncelenmesi | | H. Nur SİPAHİOĞLU | | Prof. Dr. Dilek HEPERKAN | 1998 |
Buğday Ekmeğinin Yağı Alınmış Fındık Unu İle Zenginleştirilmesi ve SSL (Sodyum Stearol-2-Laktilat) Katkısının Zenginleştirilmiş Ekmeğin Reolojik Özelliklerine Etkisi | | Şenay ASAN | | Prof. Dr. Özgül EVRANUZ | 1998 |
Isı Transferi Eğitimin Etkileşimli Bilgisayar Ortamında Java Destekli Web Tarayıcısı Formatı Kullanılarak Gerçekleştirilmesi | | Tayfun DURAN | |
Doç. Dr. Onur DEVRES | 1998 |
Farklı Yıkama Çözeltisi ve Ambalaj Malzemesinin Modifiye Atmosferde Depolanan Kültür Mantarı (Agaricus bisporus) Kalitesine Etkileri | | Ferhunde EMİR | | Doç. Dr. Mehmet AK | 1998 |
Süperkritik Akışkan Ekstraksiyon Yöntemi İle Elde Olunan Adaçayı Ekstraktının Antioksidan Özellikleri Üzerine Bir Çalışma | | S. Nihan ÖZDALYAN | | Prof. Dr. Artemis KARAALİ | 1998 |
Çikolatalı Draje Yapımında Uygulanan Farklı İşlemlerin Raf Ömrü Üzerine Etkileri | | Çiğdem ÇELİK | | Prof. Dr. Artemis KARAALİ | 1998 |
Anason Tohumundan Süperkritik Karbondioksit Ekstraksiyonuyla Anason Esansiyel Yağı Eldesinde Tepki-Yüzey Yönteminden Yararlanılarak Optimum Koşulların Belirlenmesi | | F. Nevin BAŞOĞLU | |
Prof. Dr. Artemis KARAALİ | 1998 |
Kek Kalitesi Üzerine Bazı Emülgatörlerin Etkilerinin Araştırılması | | Nurgül MERCAN | |
Doç. Dr. M. Hikmet BOYACIOĞLU | 1998 |
Lactobacillus plantarium'un Penicillium Mikotoksinlerine Etkisinin Zeytinde İncelenmesi | | Jülide ORAL | | Prof. Dr. Dilek HEPERKAN | 1999 |
Kırmızı Pul Biberlerde Mikroflora ve Aflatoksin Oluşumuna Bölgenin Etkisi | | Özlem C. ERMİŞ | | Prof. Dr. Dilek HEPERKAN | 1999 |
Türkiye'de Üretilen Unlarda Temel Kalite Değişkenleri İle Erişte Yapım Kalitesi Arasındaki İlişkinin Araştırılması | | M. Çağlar TÜLBEK | | Doç. Dr. M. Hikmet BOYACIOĞLU | 1999 |
Ayva Pektinin Ekstraksiyonu | | Ülkü ÇİFTÇİ | | Prof. Dr. Özgül EVRANUZ | 1999 |
Yüksek Fruktozlu Mısır Şuruplarıyla Tağşiş Edilen Ballarda Karbonhidrat Profilleri | | Neşe ŞAHİN | | Prof. Dr. Artemis KARAALİ | 2000 |
Bir Beyaz Peynir İşletmesinde HACCP Uygulaması | | Tunç BOZTUNÇ | | Prof. Dr. Dilek HEPERKAN | 2000 |
Bazı Baharat Esans Yağları, Sodyum Asetat ve Sodyum Laktatın Bacillus cereus Gelişimi Üzerine Etkisi | | Ayşe ŞAHİN | | Doç. Dr. Necla ARAN | 2000 |
Tahinin Reolojik Karakterizasyonu | | Filiz LOKUMCU | | Doç. Dr. Mehmet AK | 2000 |
ISO 9000 Kalite Güvence Sisteminin İnternet Tarayıcısı Ortamında Eğitim Amaçlı İncelenmesi | | Emine ÇETİN | | Prof. Dr. Onur DEVRES | 2000 |
Kokolinin Raf Ömrüne Depolama Sıcaklığının Etkisi | | H. Funda KARBANCIOĞLU | | Prof. Dr. Dilek HEPERKAN | 2000 |
Tahin ve Fındık Ezmesinde Aflatoksinlerin Yüksek Basınçlı Sıvı Kromotografisi (HPLC), Florimetre ve Enzimle Etiketli İmmunolojik Tayin (ELISA) Yöntemleri İle Analizi | | Dilara NİLÜFER | | Doç. Dr. Dilek BOYACIOĞLU | 2000 |
Süt Tozunun Peynir Altı Suyu İle Tağşişinin Araştırılması | | Ebru HAFIZA | |
Prof. Dr. Dilek BOYACIOĞLU | 2000 |
Erik Püresinden Elde Edilen Yenilebilir Filmin Fonksiyonel Özelliklerine Elma Püresi ve Peyniraltı Suyun Proteini Katkısının Etkisi | | F. Ebru FIRATLIGİL | | Prof. Dr. Özgül EVRANUZ | 2000 |
Bazı Mısır Şuruplarının Geleneksel Türk Ekmeğinde Kullanımı | | Cüneyt İPEK | | Prof. Dr. M. Hikmet BOYACIOĞLU | 2000 |
Penicillium Cinsi Bazı Küflerin Mikotoksin Oluşturma Özelliklerinin Zeytinde İncelenmesi | | Burçak EROL MERİÇ | | Prof. Dr. Dilek HEPERKAN | 2001 |
Termodinamik Eğitiminin Etkileşimli Bilgisayar ortamında Gerçek Zamanlı Java-Telnet Destekli Olarak Gerçekleştirilmesi | | Gökhan BİNGÖL | | Prof. Dr. Y. Onur DEVRES | 2001 |
Bozanın Reolojik Karakterizasyonu | | Metin YAVUZ | | Doç. Dr. Mehmet AK | 2001 |
Yağı Alınmış, Öğütülmüş Üzüm Çekirdeği İle Diğer Bazı Ticari Lif Kaynaklarının Fiziko Kimyasal Özelliklerinin Karşılaştırılması | | Murat MUTLU | | Prof. Dr. Özgül EVRANUZ | 2001 |
Zeytindeki P. Citrinum’un mikrodalga ile inhibisyonu | | Tuğba Gonca IŞIN | | Prof.Dr. Dilek HEPERKAN | 2002 |
Pastörize sütün vitamin kayıplarının incelenmesi ve pastörize sütün a ve d vitaminlerince zenginleştirilmesi | | Bilgin ÖZKAN | | Prof.Dr. Artemis KARAALI | 2002 |
Badem Ezmesinde Kalite ve Raf Ömrünün İyileştirilmesi | | Esra ÇAPANOĞLU | | Prof.Dr. Dilek BOYACIOĞLU | 2002 |
Et Ürünlerinde Hidroksiprolin Tayini Metotlarının Karşılaştırılması | | Huri İLYASOĞLU | | Prof. Dr. Dilek BOYACIOĞLU | 2002 |
Hazır Yemek Sektöründe Gıda Güvenlik Sistemleri Uygulamaları Mevcut Durum Analizi | | Oral KILIÇ | | Doç. Dr. Necla ARAN | 2002 |
Adsorption Kinetics of Bovine Serum Albumin as Affected by Cosolvents | | Demet GÜZEY | | Prof. Dr. Onur DEVRES | 2002 |
Salep İçeceğinin Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi | | Dilek ARDUZLAR | | Prof. Dr. Hikmet BOYACIOĞLU | 2003 |
Buğdayın Farklı Sıcaklık ve Sürelerde Tavlanmasının Unun Bazı Özellikleri Üzerine Etkisi | | M. Kerem SÜNTER | | Prof. Dr. Hikmet BOYACIOĞLU | 2003 |
Zeytinde Mikrodalga İle Penicillium Citrinum İnhibisyonuna Etki Eden Faktörler | | Gözde DALKILIÇ | | Prof. Dr. Dilek HEPERKAN | 2003 |
Zeytinde Sitrinin Oluşumuna Sıcaklık, Süre ve Tuz Konsantrasyonunun Etkisi | | Gülçin ŞİŞMANOĞLU | | Prof. Dr. Dilek HEPERKAN | 2003 |
Bazı Taze Sebzeler ve Çiğ Tavuk Etinde Yüzey Dekontaminasyonu Uygulamalarının İncelenmesi | | Aslı AKSOY | | Prof. Dr. Necla ARAN | 2003 |
Ayranın Yapısal Özelliklerinin İyileştirilmesi | | Aysel KÖKSOY | | Yrd. Doç. Dr. Meral KILIÇ | 2003 |
Üretim Parametrelerinin Ayranın Yapısal Özellikleri Üzerine Etkileri | | Ülkü ÖZDEMİR | | Yrd. Doç. Dr. Meral KILIÇ | 2003 |
Çikolatalarda Kakao Yağı İkamelerinin Tesbiti | | Aylin ÖZOCAK | | Prof. Dr. Artemis KARAALİ | 2003 |
Katı Faz Fermentasyon Yöntemiyle Küflerden Lipit Üretimi | | Handegül AYTUNA | | Prof. Dr. Necla ARAN | 2003 |
Lipaz Enzimi Kullanılarak Fındık Yağının Uzun Zincirli Çoklu Doymamış Omega-3 Yağ Asitlerince Zenginleştirilmesi | | Aslı CAN | | Yrd. Doç. Dr. Beraat ÖZÇELİK | 2004 |
Ekmeğin Aminoasit Şelatlı Demir ve Çinko Bileşikleri ile Zenginleştirilmesi | | Dilek ERCILI | | Prof. Dr. Hikmet BOYACIOĞLU | 2004 |
Beyaz Peynirde Proteoliz ve Lipoliz | | Tülay CİNBAŞ | | Yrd. Doç. Dr. Meral KILIÇ | 2004 |
Sukrozİkamelerinin Çikolatanın Reolojik Özellikleri Üzerine Etkileri | | Ahmet SÖKMEN | | Yrd. Doç. Dr. Gürbüz GÜNEŞ | 2005 |
Meyve Sularında Bacillus Cereus Gelişiminin Önlenmesi | | Ali Özgür ÖZCAN | | Prof. Dr. Necla ARAN | 2005 |
Laktik Asit Bakterilerinin Sakkaroz Parçalama Aktivitelerinin Bozada İncelenmesi | | Banu BAYRAM | | Prof. Dr. Dilek HEPERKAN | 2005 |
Farklı Hububat Kepeklerinin Ekmek Kalitesine Etkileri | | İ. Sibel KÖMÜRCÜ | |
Prof. Dr. Hikmet BOYACIOĞLU | 2005 |
Peynir, Tereyağı ve Kumpirde Patojenik Mikrofloranın Belirlenmesi ve Bazı Patojenlerin Vidas Yöntemi ile Tayini | | H. İmge OKTAY | | Prof. Dr. Dilek HEPERKAN | 2005 |
Gama Işınlarının Kıyma ve Köftelerin Kalitesi Üzerine Etkileri | | Ayşe KARADAĞ | | Yrd. Doç. Dr. Gürbüz GÜNEŞ | 2005 |
Gama Işınlarının Çiğ Köftenin Mikrobiyal Güvenliği ve Kalitesine Etkileri | | Zafer GEZGİN | |
Yrd. Doç. Dr. Gürbüz GÜNEŞ | 2005 |
Fındık Yağının Enzimatik Olarak Konjuge Linoleik Asit İle
Zenginleştirilmesi ve Fonksiyonel (Yapılandırılmış) Yağ Eldesi | | Nurcan BAKIR | | Yrd. Doç. Dr. Beraat ÖZÇELİK | 2005 |
Fındık Ununda Depolama Süresinde Lipolizin Oksidasyon Etkisi | | Şehriban ÇAM | | Yrd. Doç. Dr. Meral KILIÇ | 2005 |
Özdirenç Isıtma Sistemi Tasarımı ve Farklı Çözünen Konsantrasyonu ile Voltaj Uygulamasının Özdirenç Isıtmaya Etkisi | | Pınar ERKEK | | Prof.Dr. Y.Onur DEVRES | 2005 |
Organik Pekmez Ürününün Geliştirilmesi, Kalite Parametrelerinin ve Raf Ömrünün Belirlenmesi | | Ayça YUMLU | | Prof.Dr. Dilek HEPERKAN | 2005 |
Küflerden Katı Faz Fermentasyon Yöntemi İle Lipaz Üretimi | | Selin KARAKOÇ | | Prof.Dr. Necla ARAN | 2005 |
Mikrodalga Teknolojisi ile Üretilen Yeşil ve Siyah Çaylardaki Toplam Antioksidan Aktivitesi ve Fenolik Madde Miktarlarının İncelenmesi | | Nazmiye AVCI | | Yrd.Doç.Dr. Beraat ÖZÇELİK | 2005 |
Kalorisi Ve Yağ Miktarı Azaltılmış Fonksiyonel (Diyet) Sucuk Üretimi | | Aylin ŞANES | | Yrd.Doç.Dr. Beraat ÖZÇELİK | 2005 |
Salamura Asma Yaprağı Lifinin Fizikokimyasal Özellikleri ve In Vitro Hipoglisemik | | Çiğdem MURTEZAOĞLU | | Prof.Dr. Özgül EVRANUZ | 2005 |
Osmotik Kurutma İşleminin Balkabağının Kuruma Hızına ve Tekrar Su Alma Özelliğine Etkisi | | Dilek GÜRBÜZ | | Prof.Dr. Özgül EVRANUZ | 2005 |
Vanilyalı yoğurt dondurmaya inulin ve izomalt ilavesinin reolojik ve duyusal özelliklere etkisi | | Ümran IŞIK | | Prof.Dr. Dilek BOYACIOĞLU | 2005 |
Gıda fabrikasyon atıklarından aktif karbon üretimi ve soya yağını ağartma performansının incelenmesi | | Yasemin DERMANLI | | Prof.Dr. Özgül EVRANUZ | 2006 |
Fındıkta Mikrodalga ile Kurutmanın Aspergillus Küfüne Etkisinin İncelenmesi | | Dilek ERARSLAN | | Prof.Dr. Dilek HEPERKAN | 2006 |
Penicillium Verrucosum Küfünün Oktaroksin A ve Sitrinin Oluşturma Özelliklerinin Zeytinde İncelenmesi | | Duygu ZORLUTUNA | | Prof.Dr. Dilek HEPERKAN | 2006 |
Balda Orijin Tespiti | | Aslı Elif SUNAY | | Prof.Dr. Dilek BOYACIOĞLU | 2006 |
Bazı Bitki Çaylarının Fenolik Madde Profili ve Antioksidan Aktivitelerinin İncelenmesi | | Seda ERUÇAR | | Prof.Dr. Dilek BOYACIOĞLU | 2006 |
Bitkisel kaynaklı bazı antimikrobiyallerin gıda kaynaklı bazıpatojen mikroorganizmalar üzerinde etkileri | | Elvan ŞAHİN | | Prof.Dr. Necla ARAN | 2006 |
Farklı Ortam koşullarında nisin, lizozim ve bazı bitkisel kaynakların küf gelişminin kontrol altına alınması üzerine etkileri | | Nihan ÜSTÜNKOL | | Prof.Dr. Necla ARAN | 2006 |
Yağsız fermente süt içeceğinin yapısal özelliklerinin serum proteini konsantresi kullanılarak iyileştirilmesi | | Aslı E. ÖZEN | | Doç.Dr. Meral KILIÇ | 2006 |
Balda hidroksimetilfurfural oluşumunun kinetiğinin camsılığa geçiş sıcaklığı kullanılarak modellenmesi | | Latife BULUT | | Doç.Dr. Meral KILIÇ | 2006 |
Mor havuç konsantresi, şalgam suyu, nar suyu ve nar ekşisi ürünlerinde antioksidan aktivitesi tayini ve fenolik madde profilinin belirlenmesi | | Tuğba ÖZTAN | | Yrd.Doç.Dr. Beraat ÖZÇELİK | 2006 |
Kolesterolü Azaltılmış Yumurta Sarısı Üretimi Ve Düşük Kolesterollü Mayonez Üretminde Kullanımı | | Muhammed YÜCEER | | Doç.Dr.Beraat ÖZÇELİK | 2007 |
Ayvalık Zeytinyağlarının Kimyasal Karakterizasyonu | | Sidal ACUN | | Prof.Dr.Artemis KARAALİ | 2007 |
Yüksek Basınçta Homojenizasyon İşleminin Karıştırılmış Yoğurdun Yapısal Özelliklerine Etkisi | | Nuray Akıncıoğlu | | Doç.Dr.Meral Kılıç | 2007 |
Farklı Buğday Unu Tiplerinin Halla Ekmeği Kalitesi Üzerine Etkisi | | Işık KARAKOÇ | | Prof. Dr. M. Hikmet BOYACIOĞLU | 2007 |
Gıdaların Donma Zamanları İle İlgili Modellerin Matematiksel Analizi | | Senem UMUT | | Prof. Dr. Y. Onur DEVRES | 2007 |
Kuru İncirde Aflatoksin Varlığının Belirlenmesi | | Nesrin MEÇİK | | Prof.Dr.Dilek HEPERKAN | 2007 |
Fındık Yağı Kullanılarak Enzimatik İnteresterifikasyon Yöntemiyle Kakao Yağı İkamesi Üretilmesi | | N.Feyza UYGUN | | Doç.Dr.Beraat Özçelik | 2007 |
Buğday Ununa Balkabağı Tozu İlavesinin Unun Ekmeklik Kalitesi Üzerine Etkisi | | Yusuf POLAT | | Prof.Dr. Özgül Evranuz | 2007 |
Balda Depolama Sırasında Esmerleşme Reaksiyonu Kinetiğinin Belirlenmesi | | Latife BULUT | | Doç.Dr.Meral KILIÇ | 2007 |
Model Sistemlerde Laktik Asit Bakterilerinin Bazı Patojenler Üzerine Antibakteriyel Etkilerinin İncelenmesi | | Volkan Kalender KÖSEOĞLU | | Prof. Dr. Necla ARAN | 2007 |
Kuru İncirlerde Siklopiazonik Asit Varlığının Ve Miktarının Belirlenmesi | | Şükran SOMUNCUOĞLU | | Prof. Dr. Dilek HEPERKAN | 2007 |
Farklı Ürünlerden İzole Edilen Aspergillus Niger Küflerinin Lipaz Aktivitelerinin Yağca Zengin Kuru Meyvelerde İncelenmesi | | Ülkü URAS | | Prof. Dr. Dilek HEPERKAN | 2007 |
Modifiye Atmosferde Paketleme Ve Işınlamanın Pişirmeye Hazır Köftelerin Mikrobiyal Kalitesi Ve Güvenliği Üzerine Etkileri | | Neriman YILMAZ | | Doç. Dr. Gürbüz GÜNEŞ | 2008 |
Sert Peynire Benzeyen Ve Düşük Oranda Protein İçeren Bir Ürün Yapısının Geliştirilmesi | | M. Burcu KIZILÖZ | | Doç.Dr.Meral Kılıç | 2008 |
İyonik Sıvı Ortamında, Enzimatik Gliseroliz Reaksiyonu Kullanılarak Digliserit Üretimi | | Derya KAHVECİ | | Doç.Dr.Beraat Özçelik | 2008 |
Hamurun Fiziksel Özelliklerinin Çavdar Ekmeğinin Kalitesi Üzerine Etkisi | | Erkan MANKAN | |
Prof. Dr. M. Hikmet BOYACIOĞLU | 2008 |
Modifiye Atmosferde Paketleme Ve Işınlamanın Pişirmeye Hazır Köftelerin Kalitesi Üzerine Etkisi | | Aylin ÖZTÜRK | | Doç. Dr. Gürbüz GÜNEŞ | 2008 |
Bulgurun Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi | | Zeynep TACER | | Prof. Dr. M. Hikmet BOYACIOĞLU | 2008 |
Sıcaklık, Ph Ve Konsantrasyonun Ayva Püresinin Reolojik Özellikleri Üzerine Etkisi | | Bilge ARIKAN | | Prof.Dr. Özgül EVRANUZ | 2008 |
Gemlik Yöntemi İle İşlenmiş Gemlik Tipi Sofralık Zeytinlerin Antioksidan Özellikleri Ve Fenolik Profilleri | | Esra Kadakal | | Doç. Dr. Beraat Özçelik | 2009 |
Bazı Doğal Antimikrobiyal Bileşiklerin Salmonella Enterıtıdıs, Escherıchıa Colı O157:H7 Ve Lısterıa Monocytogenes Üzerine Etkinliğinin Taze Tavuk Eti Sisteminde İncelenmesi | | Harika Çankaya | | Prof. Dr. Necla Aran | 2009 |
Et Ürünlerinde Kullanılan Bazı Baharatların Antimikrobiyal Ve Antioksidan Aktivitelerinin İncelenmesi | | Belgin Arın | | Doç. Dr. Gürbüz Güneş | 2009 |
Tüketime Hazır, Doğranmış Beyaz Peynirlerin Modifiye Atmosferde Paketleme İle Muhafazası | | Celale Kırkın | | Doç. Dr. Gürbüz Güneş | 2009 |
Bazı Laktik Asit Bakterilerinin Probiyotik Özelliklerinin İncelenmesi | | Erdem Akman | | Prof. Dr. Necla Aran | 2009 |
Fonksiyonel Gıdalara Karşı Tutum Ve Meyve Ve Sebze Sularındaki Algısında Türk Ve Fransız Tüketiciler Arasındaki Kültürlerarası Farklılıklar | | Ayfer Dikici | | Prof.Dr.Dilek Boyacıoğlu | 2009 |
Peynir Benzeri Bir Üründe Depolama Süresinde Meydana Gelen Değişimlrt | | Emir Beykont | | Doç.Dr. Meral Kılıç Akyılmaz | 2009 |
Marine Edilmiş Pişirmeye Hazır Tavuk Etlerinin Modifiye Atmosfer Paketleme İle Muhafazası | | Esra Doğu | | Doç. Dr. Gürbüz Güneş | 2009 |
Gemlik Yöntemi İle İşlenmiş Gemlik Tipi Sofralık Zeytinlerin Antioksidan Özellikleri Ve Fenolik Profilleri | | Esra Kadakal | | Doç. Dr. Beraat Özçelik | 2009 |
Kolesterolü Azaltılmış Fonksiyonel Ciğer Pate Üretiminin Araştırılması | | Osman Özer | | Prof.Dr.Dilek Boyacıoğlu | 2010 |
Küflü Sucuklarda Mikrofloranın Belirlenmesi Ve Küf Gelişmesi Üzerine Maya İzolatlarının Etkisinin İncelenmesi | | Öznur Turhan | | Prof. Dr. Dilek Heperkan; Doç.Dr.Emine Ubay Çokgör | 2010 |
Çerezlik Mısır Hamuruna Nohut Unu, Yerfıstığı Unu Ve Kırmızıbiber Tohum Unu Eklenmesi Sonucu Isıl Ve Reolojik Özelliklerde Meydana Gelen Değişimin İncelenmesi | | Ayşe Gizem Kor Ulukut | | Prof.Dr. Özgül Evranuz Yrd.Doç.Dr. Filiz Altay | 2010 |
Donma Hızının Kırmızı Et Kalitesi Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi | | Aylin Met | | Prof. Dr. Y. Onur Devres | 2010 |
Mesir Macununun Antioksidan Aktivitesinin Ve Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi | | Ayşe Nur Güven | | Yrd.Doç.Dr. Filiz Altay | 2010 |
Farklı Ambalaj Ve Depolama Koşullarının Gazlı İçeceklerin Kalite Karakteristikleri Üzerine Etkilerinin İncelenmesi | | Seçil Büyükağaoğlu | | Prof.Dr. M. Hikmet Boyacıoğlu | 2010 |
Aspergillus Sectıon Flavi Gelişimine Ve Toksin Üretimine Süre-Sıcaklık Etkisinin İncelenmesi | | Aysu Dalgıç Esen | | Prof. Dr. Dilek Heperkan | 2010 |
Influence Of Aeratıon Process On The Texture Of Chocolate Fıllıng | | Nida Ullutaş | | Prof.Dr. Dilek Boyacıoğlu | 2010 |
Türkiye'de Satışa Sunulan Bazı Gıda Ürünlerinde Genetik Modifiye Mısır Bileşenlerinin Aranması | | Ayşe Işıl Çakmak | | Doç.Dr. Beraat Özçelik | 2010 |