Projeler

Yürütücü
Proje Adı
Destekleyen Kurum
Tarih

Prof. Dr. Beraat Özçelik
Plant bioactives to improve omega-3-fatty acid status in humans - from extracts to functional foods
TÜBİTAK - 2534 Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı 2+2 Programı
Ülker (Northstar) ve Breko GmbH İşbirliğiyle

2016

2018

Prof. Dr. Gürbüz Güneş
Taze Meyve ve Sebze Ürünlerinin Modifiye Atmosferde Ambalajlanmasına Yönelik Sıcaklığa Daha Duyarlı Gaz Geçirgenliğine Sahip Ambalaj Filmi Geliştirilmesi
TÜBİTAK 1001 (Proje no. 115O559)
2015

2018

Prof. Dr. Beraat Özçelik
Yerel Kaynaklar ve Atıklardan Gıda Katkı/Yardımcı Maddeleri Araştırma Uygulama Merkezi Projesi
İSTKA-YNK0146
2015

2016

Prof. Dr. Meral Kılıç Akyılmaz
Kazeinomakropeptidin yapısal fonksiyonlarının iyileştirilmesi
TÜBİTAK-1001
2014
-
Devam Ediyor

Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu
Arı Ürünleri Mükemmeliyet Merkezi
ISTKA TR10/14/YEN/0028
2014
-
2015

Yürütücü: Yrd. Doç. Dr. Hayriye Ünal (Sabancı Üniversitesi); Danışman: Yrd. Doç.Dr. Filiz Altay
Çok işlevli ve Güvenilir Aktif Gıda Ambalaj Teknolojilerinin Geliştirilmesi
TÜBİTAK 1003
2014
-
2016

Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu
Lipozom Kapsülleme Yöntemi ile Kara Havuç Antosiyaninlerinden Gıda Renklendiricisi Üretimi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştımalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM)-TAGEM 
2014
-
2016

Doç. Dr. Neşe Şahin Yeşilçubuk
Yeni Teknoloji Uygulamaları (Ozon Gazı, Uv-C Işık, Ve Manyetik Alan) İle Soğukta Saklanan Gıdaların Kalitelerinin Korunmalarına Yönelik Sistem Tasarımları
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı San-Tez Projesi, No: 131
2013
-
2015

Yrd. Doç. Dr. Filiz Altay
Kontrollü salım yapan nanolifli enkapsülasyon: nanolif karakterizasyonu ve optimizasyonu, ısıl işlemlerin enkapsülasyon ve kontrollü salıma etkileri
COST TD 1204: Modelling Nanomaterial Toxicity (MODENA)Aksiyonu Projesi No: 113O491
2013
-
2015

Yrd. Doç. Dr. Dilara Nilüfer Erdil
Antosiyanin biyoyararlılığına gıda matrisi ve bileşenlerinin etkisinin araştırılması.
İTÜ-BAP
2012
-
2013

Yrd. Doç. Dr. Filiz Altay
Nanoliflerin gıdalarda kıvam arttırıcı, stabilize edici, sineresisi ve yağ ayrışmasını önleyici olarak kullanılabilirliğinin araştırılması
COST MP1206: Electrospun Nano-fibres for bio inspired composite materials and innovative industrial applications aksiyonu projesi
2012
-
2014

Doç. Dr. Neşe Şahin Yeşilçubuk
Engerek Otu (Echium vulgare) Tohum Yağından Gama-Linolenik ve Stearidonik Asit Konsantresi Üretimi
İTÜ-BAP
2011
-
2014

Prof. Dr. Meral Kılıç Akyılmaz
Ultrases işleminin fermente süt içeceği üretiminde kullanım potansiyelinin belirlenmesi,
TÜBİTAK-1001
2010
-
2013

Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu
AnThocyanin and polyphenol bioactives for Health Enhancement through Nutritional Advancement
AB 7. Çerçeve Programı
2010
-


Doç. Dr. Beraat Özçelik
New Sources of Natural, Gastric Stable, Food Additives, Colourants and Novel Functional Foods
AB 7. Çerçeve Programı
2009
-


Prof. Dr. Meral Kılıç
Fenilketonüri hastalarına yönelik özel beslenme amaçlı peynir üretimi
TÜBİTAK-1001
2006
-
2008

Yrd. Doç.Dr. Beraat Özçelik
Biyoteknolojik Yöntemlerle Yapılandırılmış Yağ Eldesi
TÜBİTAK-1001
2005
-


Yrd. Doç. Dr. Gürbüz Güneş
Tüketime ve Kullanıma Hazır Gıdaların Modifiye Atmosferde Ambalajlama ve Işınlama Teknolojileri İle Muhafazası
TÜBİTAK-1001
2005
-


Prof. Dr. Z. Dilek Heperkan
Türk İhraç Ürünlerinden Fındıkta Aflatoksin Kontörüne Mikrodalga Etkisinin İncelenmesi
İTÜ-Savunma Sanayii ile İlgili Araştırmaları Destekleme Programı Projeleri
2005
-


Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu
Flavonoids and Related Phenolics for Healthy Living Using Orally Recommended Antioxidants (FLORA)
AB 7. Çerçeve Programı
2004
-
2009

Doç.Dr. Beraat Özçelik
Lipaz Enzimi Kullanılarak Esansiyel Yağ Asitlerince Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Lipit Üretimine İlişkin Çalışmalar
İTÜ-BAP
2004
-


Yrd. Doç. Dr. Meral Kılıç
Dil Peyniri Üretim Teknolojisinin Kalitenin Sağlanması ve Korunması Açısından İncelenmesi
İTÜ-BAP
2001
-


Doç. Dr. M. Mehmet Ak Araştırmacı: Yrd. Doç.Dr. Filiz Altay
Tahinin Reolojik Karakterizasyonu ve Yağ Ayrışma Kinetiğinin İncelenmesi
İTÜ-BAP
1999
-
2001