Yürütücü
| Proje Adı
| Destekleyen Kurum
| Tarih
|
Prof. Dr. Beraat Özçelik
| Plant bioactives to improve omega-3-fatty acid status in humans - from extracts to functional foods
| TÜBİTAK - 2534 Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı 2+2 Programı
Ülker (Northstar) ve Breko GmbH İşbirliğiyle
| 2016
|
| 2018
|
Prof. Dr. Gürbüz Güneş
| Taze Meyve ve Sebze Ürünlerinin Modifiye Atmosferde Ambalajlanmasına Yönelik Sıcaklığa Daha Duyarlı Gaz Geçirgenliğine Sahip Ambalaj Filmi Geliştirilmesi
| TÜBİTAK 1001 (Proje no. 115O559)
| 2015
|
| 2018
|
Prof. Dr. Beraat Özçelik
| Yerel Kaynaklar ve Atıklardan Gıda Katkı/Yardımcı Maddeleri Araştırma Uygulama Merkezi Projesi
| İSTKA-YNK0146
| 2015
|
| 2016
|
Prof. Dr. Meral Kılıç Akyılmaz
| Kazeinomakropeptidin yapısal fonksiyonlarının iyileştirilmesi
| TÜBİTAK-1001
| 2014
| -
| Devam Ediyor
|
Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu
| Arı Ürünleri Mükemmeliyet Merkezi
| ISTKA TR10/14/YEN/0028
| 2014
| -
| 2015
|
Yürütücü: Yrd. Doç. Dr. Hayriye Ünal (Sabancı Üniversitesi); Danışman: Yrd. Doç.Dr. Filiz Altay
| Çok işlevli ve Güvenilir Aktif Gıda Ambalaj Teknolojilerinin Geliştirilmesi
| TÜBİTAK 1003
| 2014
| -
| 2016
|
Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu
| Lipozom Kapsülleme Yöntemi ile Kara Havuç Antosiyaninlerinden Gıda Renklendiricisi Üretimi
| Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştımalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM)-TAGEM 
| 2014
| -
| 2016
|
Doç. Dr. Neşe Şahin Yeşilçubuk
| Yeni Teknoloji Uygulamaları (Ozon Gazı, Uv-C Işık, Ve Manyetik Alan) İle Soğukta Saklanan Gıdaların Kalitelerinin Korunmalarına Yönelik Sistem Tasarımları
| T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı San-Tez Projesi, No: 131
| 2013
| -
| 2015
|
Yrd. Doç. Dr. Filiz Altay
| Kontrollü salım yapan nanolifli enkapsülasyon: nanolif karakterizasyonu ve optimizasyonu, ısıl işlemlerin enkapsülasyon ve kontrollü salıma etkileri
| COST TD 1204: Modelling Nanomaterial Toxicity (MODENA)Aksiyonu Projesi No: 113O491
| 2013
| -
| 2015
|
Yrd. Doç. Dr. Dilara Nilüfer Erdil
| Antosiyanin biyoyararlılığına gıda matrisi ve bileşenlerinin etkisinin araştırılması.
| İTÜ-BAP
| 2012
| -
| 2013
|
Yrd. Doç. Dr. Filiz Altay
| Nanoliflerin gıdalarda kıvam arttırıcı, stabilize edici, sineresisi ve yağ ayrışmasını önleyici olarak kullanılabilirliğinin araştırılması
| COST MP1206: Electrospun Nano-fibres for bio inspired composite materials and innovative industrial applications aksiyonu projesi
| 2012
| -
| 2014
|
Doç. Dr. Neşe Şahin Yeşilçubuk
| Engerek Otu (Echium vulgare) Tohum Yağından Gama-Linolenik ve Stearidonik Asit Konsantresi Üretimi
| İTÜ-BAP
| 2011
| -
| 2014
|
Prof. Dr. Meral Kılıç Akyılmaz
| Ultrases işleminin fermente süt içeceği üretiminde kullanım potansiyelinin belirlenmesi,
| TÜBİTAK-1001
| 2010
| -
| 2013
|
Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu
| AnThocyanin and polyphenol bioactives for Health Enhancement through Nutritional Advancement
| AB 7. Çerçeve Programı
| 2010
| -
|
|
Doç. Dr. Beraat Özçelik
| New Sources of Natural, Gastric Stable, Food Additives, Colourants and Novel Functional Foods
| AB 7. Çerçeve Programı
| 2009
| -
|
|
Prof. Dr. Meral Kılıç
| Fenilketonüri hastalarına yönelik özel beslenme amaçlı peynir üretimi
| TÜBİTAK-1001
| 2006
| -
| 2008
|
Yrd. Doç.Dr. Beraat Özçelik
| Biyoteknolojik Yöntemlerle Yapılandırılmış Yağ Eldesi
| TÜBİTAK-1001
| 2005
| -
|
|
Yrd. Doç. Dr. Gürbüz Güneş
| Tüketime ve Kullanıma Hazır Gıdaların Modifiye Atmosferde Ambalajlama ve Işınlama Teknolojileri İle Muhafazası
| TÜBİTAK-1001
| 2005
| -
|
|
Prof. Dr. Z. Dilek Heperkan
| Türk İhraç Ürünlerinden Fındıkta Aflatoksin Kontörüne Mikrodalga Etkisinin İncelenmesi
| İTÜ-Savunma Sanayii ile İlgili Araştırmaları Destekleme Programı Projeleri
| 2005
| -
|
|
Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu
| Flavonoids and Related Phenolics for Healthy Living Using Orally Recommended Antioxidants (FLORA)
| AB 7. Çerçeve Programı
| 2004
| -
| 2009
|
Doç.Dr. Beraat Özçelik
| Lipaz Enzimi Kullanılarak Esansiyel Yağ Asitlerince Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Lipit Üretimine İlişkin Çalışmalar
| İTÜ-BAP
| 2004
| -
|
|
Yrd. Doç. Dr. Meral Kılıç
| Dil Peyniri Üretim Teknolojisinin Kalitenin Sağlanması ve Korunması Açısından İncelenmesi
| İTÜ-BAP
| 2001
| -
|
|
Doç. Dr. M. Mehmet Ak Araştırmacı: Yrd. Doç.Dr. Filiz Altay
| Tahinin Reolojik Karakterizasyonu ve Yağ Ayrışma Kinetiğinin İncelenmesi
| İTÜ-BAP
| 1999
| -
| 2001
|